ICT-dienstverlener

Methodologie

ICT-dienstverlener levert precies wat u nodig heeft

De prototype-methode wordt gebruikt om de software-eisen vast te stellen. De klant is voortdurend betrokken vanaf het vroegste stadia van het proces wanneer de eisen worden verzameld. De ICT-dienstverlener probeert ervoor te zorgen dat te allen tijde de eisen duidelijk zijn omschreven, en duidelijk zijn voor alle stakeholders van het project. In de meeste gevallen is de gewenste website aan het begin niet echt duidelijk. Dit is de reden waarom de prototype-methode wordt gebruikt voor het verzamelen van de eisen. Deze methode is eenvoudig en recht door zee. Ten eerste is een vereenvoudigde versie van de website, genaamd prototype, vervaardigd. Het ziet er precies hetzelfde uit als de uiteindelijke website, maar ze biedt geen functionaliteit.

Het belangrijkste punt van deze methode is dat de project betrokken partijen het eens zijn over het prototype en de gewenste functionaliteit. Dit is erg belangrijk omdat de geleverde website er precies hetzelfde uit zal zien als het prototype, en zal beschikken over alle functionaliteit van de overeengekomen uitvoering. De methode garandeert dat de klant zijn verwachtingen, uitgedrukt in het begin, overeenkomen met de resultaten aan het einde van het project.

De gebruiker maakt gebruik van het prototype zoals hij zou doen met het uiteindelijke systeem, en is derhalve in een betere positie om de wensen op een meer gedetailleerde wijze vast te stellen. De herhalingen doen zich voor om het prototype te verfijnen zodat de behoeften van de gebruiker bevredigd kan worden, terwijl het tegelijkertijd mogelijk is voor de ontwikkelaar om een betere grip te krijgen op wat er gedaan moet worden. Gebaseerd op het prototype, worden de product specificatie eisen, en de geschatte werkuren, in documenten opgenomen. Beide documenten moeten worden goedgekeurd voor het project van start gaat.

Ga naar bedrijf
©2015 ICT-dienstverlener